Meer informatie over een behandeling


De klassieke homeopathie stimuleert de eigen geneeskracht.

Wilt u snel resultaat?

In de homeopathie is het belangrijk de juiste geneesmiddelen te kiezen en goed te doseren. Daardoor wordt een verslechtering van klachten voorkomen en sneller resultaat bereikt. Het juist doseren van de homeopatische geneesmiddelen is echter een kunst en is per patiŽnt verschillend. Door haar jarenlange ervaring als klassiek homeopaat kan Sabine in bijna alle gevallen efficiŽnt doseren, waardoor een snelle genezing tot stand komt.

Het uitzoeken van de geneesmiddelen

Voor iedere patiŽnt zoekt Sabine de geneesmiddelen zeer nauwkeurig uit. Ze moeten passen bij de lichamelijke klachten van de patiŽnt, maar ook bij hoe de patiŽnt zich voelt en in het leven staat. Daarom is het belangrijk dat de patiŽnt bij elk contact open is en veel over zichzelf en zijn/haar klachten vertelt.
terug naar begin

Dosering

Hoewel versterking van de klachten bewijst dat het middel werkt, gaat Sabine ervan uit dat de dosering dan niet nauwkeurig genoeg op deze patient afgesteld is. Nauwkeurig doseren is een vak op zich, omdat iedereen voor elk geneesmiddel een andere gevoeligheid heeft.
Verslechteringen zijn niet nodig. Het is dan ook wenselijk dat de patiŽnt belt bij verslechtering, zodat de dosering beter afgesteld kan worden. Hoe nauwkeuriger de dosering, hoe gemakkelijker en sneller het geneesmiddel werkt.
terug naar begin

Werkwijze

Aan kinderen worden verdunde doseringen gegeven en aan volwassenen ruikdoseringen. Voor iedere inname dient het flesje met het geneesmiddel op de hand geslagen te worden. Door het flesje te slaan wordt de geneeskracht geactiveerd. Hoe vaker men slaat, hoe sterker het geneesmiddel werkt. Eťn flesje werkt voor een bepaalde periode, daarna dient de dosering te worden aangepast. Dit kan vaak telefonisch.
terug naar begin

Frequentie van de consulten

De eerste periode van de behandeling zijn er iedere 2-3 maanden consulten nodig. Voor het goed voorschrijven van de geneesmiddelen is het nodig te begrijpen hoe iemand in het leven staat en nauwkeurig te volgen hoe hij reageert op de klassiek homeopatische geneesmiddelen. Bij acute en ernstige klachten is geregeld telefonisch contact nodig.br> Bij ziekte en pijn is telefonisch contact noodzakelijk. belangrijk is dat Sabine goed op de hoogte gehouden wordt.
terug naar begin

Acute klachten

Als u bij Sabine onder behandeling bent, dan is het belangrijk te bellen bij ziekte, pijn of andere lichamelijke klachten. Het is beter om ook dan de geneeskracht van het lichaam te stimuleren. Wacht niet met bellen tot uw klachten ernstig zijn. Ondanks dat de klassiek homeopaat snel en efficient werkt, meestal sneller dan antibiotica, is het vervelend als u te lang wacht met bellen. Als de geneesmiddelen niet binnen een paar uur verbetereing geven, stuurt Sabine ernstig zieke patienten door naar de huisarts. Gelukkig is dit zelden nodig.
Door ook de acute klachten met de klassieke homeopathie te behandelen, verloopt het hele genezingsproces van de chronische klachten beter en sneller. Bij acute klachten werken de geneesmiddelen snel, soms razend snel.
terug naar begin

Emotionele problemen

Sabine ondersteunt veel mensen bij emotionele problemen, relatieproblemen en bij spanningen op het werk. De klassiek homeopatische geneesmiddelen geven ondersteuning bij problemen. Ze geven de kracht om overeind te blijven als dat moeilijk is. Hier is erg veel over te vertellen. U kunt Sabine bellen voor overleg. Voor alle soorten emoties is ondersteuning mogelijk. Sabine is hierin gespecialiseerd door de vele therapieopleidingen die ze gevolgd heeft.
terug naar begin

De medicijnen van de arts

De medicijnen die u van uw arts heeft, kunt u door gebruiken. In de loop van de behandeling is het bijna altijd mogelijk in overleg met uw arts langzamerhand met uw medicijnen te stoppen.
terug naar begin

Als de geneesmiddelen niet werken

Het kan gebeuren dat de werking van de geneesmiddelen niet aan de verwachtingen voldoet. Er kunnen vele redenen zijn waarom het geneesmiddel niet werkt:
- de dosering is uitgewerkt of niet sterk genoeg
- er is een ondersteunend geneesmiddel nodig
- er moeten eerst "gemakkelijker" werkende geneesmiddelen gegeven worden
- de keuze van de geneesmiddelen is niet nauwkeurig genoeg
Daarom is het belangrijk altijd telefonisch contact op te nemen als u niet helemaal tevreden bent.
terug naar begin