Klassieke homeopathieKlassieke Homeopathie

Klassiek homeopathische geneesmiddelen activeren de eigen geneeskracht, waardoor de patiŽnt zich lichamelijk en psychisch beter gaat voelen. Er wordt daardoor meer weerstand opgebouwd en de chronische klachten verdwijnenlangzamerhand. Een klassiek homeopaat behandelt zowel chronische en acute klachten.
terug naar begin

De klassiek homeopaat schrijft geneesmiddelen voor op de hele mens. Hij/zij bestudeert hoe je lichamelijk en psychisch functioneert. Alles wat goed functioneert, voel je niet. Alles wat je voelt in je lichaam is een teken dat het daar niet helemaal goed functioneert. Zo is het ook psychisch. Ieder heeft zijn eigen zwakke plekken. De ťťn is snel prikkelbaar en ongeduldig, terwijl de ander in dezelfde situatie onzeker wordt. De ťťn heeft het redelijk harmonisch thuis en op het werk, terwijl het bij de ander maar niet goed wil lopen.
terug naar begin

Wanneer naar de klassiek homeopaat?

De klassiek homeopaat behandelt lichamelijke en psychische klachten. Je hoeft niet "ziek" te zijn om naar een klassiek homeopaat te gaan.
De klassieke homeopathie kent een "acute behandeling" op het moment van ziekte of pijn, en een "constitutie behandeling" om de aanleg, erfelijkheid en weerstand te verbeteren en chronische klachten te behandelen. Bij acute ziekte/pijn werkt de klassieke homeopathie snel. Klachten die al jaren bestaan hebben tijd nodig om werkelijk van binnen uit te genezen. Het is dan ook belangrijk geduld te hebben.
Een klassiek homeopatische behandeling brengt de energie van de mens in harmonie, waardoor lichaam en geest beter gaan functioneren.
terug naar begin

Het gesprek

De klassiek homeopaat neemt alle tijd voor de patiŽnt, want hij heeft veel informatie nodig. Hij wil van je weten wat je in je lichaam voelt en wanneer je er meer of minder last van hebt. Soms is iets schijnbaar onbelangrijks voor de geneesmidedelenkeuze juist essentiŽle informatie. Het kunnen ook vage klachten zijn, zoals stijfheid, moeheid, slaapproblemen.
Ook hoe de patiŽnt zich psychisch voelt is belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen zwakke plekken, zoals; niet voor jezelf op kunnen komen, piekeren, een gejaagd gevoel, prikkelbaarheid, geen zin . . . De ťťn is snel boos en de ander gauw verdrietig; de ťťn is gesloten en de ander heel open en voelt alles. De psyche is essentiŽel bij de keuze van het geneesmiddel, want als dat niet kloptkan het geneesmiddel niet werken.
terug naar begin

De geneesmiddelen

De homeopathische geneesmiddelen zijn van natuurlijke middelen gemaakt en hebben geen bijwerkingen. Als een homeopathisch geneesmiddel werkt, zijn alle stoffen van dat geneesmiddel verdwenen, alleen de genezende werking blijft over. Een homeopathisch geneesmiddel geneest de klachten, die hij teweeg kan brengen. (similibus curentur similibur).
Met elk geneesmiddel zijn vele malen geneesmiddelproeven gedaan.
terug naar begin

Geneesmiddelproeven

Homeopathische geneesmiddelen worden getest op vrijwilligers, meestal klassiek homeopaten. Het geneesmiddel wordt ingenomen tot er symptomen ontstaan. Deze symptomen worden zeer nauwkeurig genoteerd. Veel van deze proefnemingen tezamen geven een overzicht van de genezende werking van het geneesmiddel. Eťn geneesmiddel kan wel 1000 tot 3000 symptomen teweeg brengen. Sommige symptomen komen bij iedereen voor en zijn dus erg belangrijk. Andere symptomen komen meer of minder vaak voor en zijn dus minder essentieel bij het voorschrijven van dit geneesmiddel.
terug naar begin

Homeopathische zelfmedicatie

Veel mensen gebruiken homeopathische geneesmiddelen als ze klachten krijgen of ter voorkoming van klachten en hebben daar baad bij. Als je je niet lekker voelt, kun je naar de apotheek gaan voor een homeopathisch geneesmiddel. Je krijgt dan iets voor hooikoorts of griep. Je kunt extra vitamines, mineralen of andere voedselaplicaties gebruiken om je beter te voelen, of in de winter echinaforce gebruiken om je weerstand te verhogen. Dit is echter volkomen anders dan wat de klassiek homeopaat doet. Je gebruikt wat tegen je klacht en niet iets voor de hele mens. Het betekent dat alleen je klacht geneest en niet dat je van binnen uit geneest. Deze manier werkt een beetje zo als de allopathie; in je lichaam, maar nu met natuurlijke middelen. Het verhaal van "baadt het niet, schaadt het niet" klopt niet helemaal; als je een geneesmiddel lang gebruikt kan het verslechteringen gaan geven, wat eigenlijk vergiftigingsverschijnselen zijn. Mijn advies is dan ook: gebruik een geneesmiddel niet langer dan een maand zonder een klassiek homeopaat te raadplegen. Potenties hoger dan D12 werken na de eerste of na enkele innames al, dan stoppen met de innames en pas bij terugval, soms pas weken later, weer 1 keer innemen. Als deze hoge doseringen niet werken, gebruik ze dan nooit vaker dan drie keer. Een goedgekozen geneesmiddel werkt binnen een week ook in lage doseringen. Dus als het geneesmiddel na een week nog niet werkt, dan is het niet het goede geneesmiddel. Zou je toch doorgaan met innames, wat de apotheker meestal stimuleert, dan krijg je de ziekteverschijnselen van het geneesmiddel.
terug naar begin

Allopathie

Artsen onderzoeken je lichaam om een diagnose te stellen. Daar is de medische wetenschap ongelooflijk knap in. Ze zullen altijd belangrijk blijven bij ernstige klachten. Als ik de klacht niet vertrouw, stuur ik de patiŽnt altijd door naar de huisarts ter controle. Dit doe ik ook bij ernstige klachten of ziektes om in de gaten te houden of mijn behandeling nog wel verantwoord is. De therapieŽn van de medici zijn alleen voor het lichaam. Dat is duidelijk bij operaties, maar ook hun geneesmiddelen werken alleenin het lichaam. Zelfs bij psychische klachten krijgt u medicijnen die hun werking hebben op het lichaam.
terug naar begin