Nascholingen voor klassiek homeopaten

Erkend door de
NVKH: Nederlandse Vereniging vanKlassiek Homeopaten
BKHD: Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren
LHC: Liga Homeopatica Classica, BelgiŽSabine Wortelboer geeft de volgende nascholingen:
(data volgende nascholingen zijn op dit moment nog niet bekend)ACUTE ZIEKTEN


Moeilijke EHBO


ACUTE ZIEKTEN
Een nascholing met verrassende oplossingen voor moeilijk behandelbare cases om acute ziekten snel en efficiŽnt te behandelen. Leer de kunst van het nauwkeurig doseren en het trefzeker geneesmiddelen kiezen en de plaats van de constitutiebehandeling bij acute ziektes. Tijdens deze vier dagen durende nascholing worden de vaak voorkomende ziektes, maar vooral de behandeling van ernstige ziektes besproken.

Wanneer beslis je of je middelen voldoende aanslaan of dat je de patiŽnt door moet sturen naar een arts of het ziekenhuis?
Hoe behandel je door als de patiŽnt toch allopatisch behandeld moet worden?

Meerdere geneesmiddelen in verschillende potenties (LM en C) zo combineren dat ze elkaar aanvullen en ondersteunen. Voor een goede voortgang van het genezingsproces zijn achterliggende nosodes en constitutie middelen nodig. Welke middelen zet je wanneer in? Er worden veel tips gegeven. Aan de hand van prachtige dia's, onder andere gemaakt door natuurfotograaf Herman Groenouwe uit Zutphen, bespreken we hoe de planten zich in hun vorm en kleur uitdrukken, waardoor we hun geneeskracht beter begrijpen. Ook de behoeften van een plant zeggen veel over zijn geneeskracht, net zoals het veel zegt over de mens, die deze plant als geneesmiddel nodig heeft.
In de plant ontmoeten de aarde (water en mineralen) en de kosmos (lucht en licht) elkaar, ieder op zijn eigen wijze.

Lesdag 1:

Lesdag 2:

Lesdag 3:

Lesdag 4:Moeilijke EHBO
Ook deze nascholing biedt verrassende oplossingen voor moeilijk behandelbare cases, nu om letsels snel en efficient te behandelen. Leer in te schatten welke dosering nodig is bij mensen die nog steeds last hebben van de gevolgen van vroegere letsels, zoals bijvoorbeeld rugletsels, whiplash, de ziekte van Lyme en atrofie. Welke middelen moeten in worden gezet bij een nopenhart operatie? Knieoperatie? inwendige bloedingen? Er kan veel meer worden gedaan dan we ons vaak realiseren.
Aan bod komen:
Eerste lesdag:
Tweede lesdag:
Derde lesdag:
lesdag 1: hulp bij ongeval en operaties
lesdag 2: sportletsels, steken en beten, verbrandingen
lesdag 3: emotionele gevolgen van letsels

Op deze lesdagen gaan we uitgebreid in op het behandelen van EHBO-situaties, van moeilijke EHBO en de chronische gevolgen ervan. Welke middelen zetten we in bij een whiplash? Atrofie? Bij iemand die ernstige gevolgen ondervindt van de lyme-infectie? Hoe begeleiden we een open hartoperatie? Knieoperatie?
Meestal kunnen we veel meer doen, dan we ons realiseren.

Nauwkeurig doseren versnelt het genezingsproces zonder enige verslechtering te hoeven geven. Je krijgt veel tips over de dosering, zowel in C potenties als in LM. De voorkeur voor LM of C potenties is afhankelijk van de situatie.

Prachtige dia's van planten, gemaakt door natuurfotograaf Herman Groenouwe uit Zutphen, laten ons zien hoe de planten zich in hun vorm en kleur uitdrukken, waardoor we hun geneeskracht beter begrijpen. Ook de behoeften van een plant zegt veel over zijn geneeskracht, net zoals het veel zegt over de mens, die deze plant als geneesmiddel nodig heeft. In de plant ontmoeten de aarde (water en mineralen) en de kosmos (lucht en licht) elkaar, ieder op zijn eigen wijze.

DE 1E LESDAG

terug naar begin deze pagina

Hulp bij ongevallen en operaties.

Ongevallen


Operaties

Daarna zijn de wonden onze eerste zorg:

Hoofdletsels

Bij hoofdletsels zijn de hersenen onze belangrijkste zorg. Als er ernstige symptomen ontstaan, zoals uitval van hersendelen (vergeetachtig, weinig reactie, stotteren, overgeven en diarree), kan de homeopathie veel genezen. Ook als de patiŽnt in het ziekenhuis ligt en allopathische medicatie krijgt, kun je gewoon doorbehandelen.

Whiplash


Oogletsels

Voor de verschillende letsels zijn er verschillende middelen.

Het gebitDE 2E LESDAG

terug naar begin deze pagina

Bloedingen
Wonden
Banden/pezen
Dieren beten en -steken
Verbrandingen
Bevriezingen

Bloedingen


Wonden


Dierenbeten en -steken


Verstuikingen


Rugklachten


Wondverzorging


Verbrandingen


BevriezingenDE 3E LESDAG

terug naar begin deze pagina

Hevige emoties sinds de gebeurtenis
Chronische klachten door trauma of operatie
Mentale verandering door traumaís.

Fases in het genezingsproces

Belangrijk is het onderscheiden van de volgorde van behandelen.

Hevige emoties sinds de gebeurtenis

Chronische klachten door trauma

* Veel van de dia's die Sabine in de lessen gebruikt zijn gemaakt door natuurfotograaf Herman Groenouwe.