Sabine Wortelboer

geregistreerd lid NVKH: Nederlandse Vereniging van Klassiek homeopaten
Sabine Wortelboer volgde een 7 jarige opleiding klassiek homeopathie en antroposofie.
In 1987 startte ze haar praktijk, eerst in Deventer en Apeldoorn, sinds 1996 in Zutphen.
Door haar jarenlange ervaring als klassiek homeopaat heeft Sabine met haar
behandelingen in bijna alle gevallen snelle en goede resultaten.

Sabine Wortelboer, klassiek homeopaat

Voor Sabine de opleiding voor homeopaat volgde, was ze 13 jaar docent handvaardigheid textiele werkvormen. Ze begon met lesgeven aan het LBO, later aan de PA en aan de opleiding voor docent textiele werkvormen. Dit heeft ze met plezier gedaan. Vooral het begeleiden van de studenten in het lesgeven en het examineren vond ze erg fijn. Tussendoor leefde ze een aantal jaren als kunstenaar, exposeerde met haar wandkleden en gaf cursussen in weven en wandkleden. Toch besloot ze een beroep te zoeken dat nog meer met haar hart verbonden was en ging klassieke homeopathie studeren. Door haar leservaring voelde ze al vrij snel de behoefte om cursussen over de homeopathie te geven. Ze startte met EHBO cursussen van 5 of 7 avonden, maar dat groeide al snel uit tot 20 lesavonden. Daarmee was de basis voor de ťťnjarige basisopleiding homeopathie en antroposofie, die ze tien jaar lang gegeven heeft, gelegd.

Niet alleen de lessen over de homeopathie waren geliefd, maar ook haar diepere kijk op gezondheid en ziekte en haar inzichten in de ontwikkelingsweg van de mens en mensheid. Zo ontstond ook in haar lesprogramma de verbinding tussen de klassieke homeopathie en antroposofie. De laatste jaren verdiept Sabine zich steeds meer in de planten; hoe zien de planten eruit en hoe kun je aan het uiterlijk de geneeskracht van de plant herkennen? In welke omstandigheden voelt de plant zich het meest gelukkig en kan ik daar zijn geneeskracht mee verbinden?

Sinds 2008 geeft Sabine nascholingen aan klassiek homeopaten.
Deze nascholingen geeft ze in series van gemiddeld drie lesdagen, waar alleen klassiek homeopaten en eventueel studenten klassieke homeopathie zich voor in kunnen schrijven. Deze nascholingen zijn erkend door verschillende beroepsverenigingen.

Om steeds zelf up to date geÔnformeerd te zijn heeft Sabine jarenlang jaarlijks 15 nascholingsdagen en (internationale) congressen bezocht. De driejarige opleiding "antroposofische geneeskunst voor klassiek homeopaten" volgde ze twee keer, zo enthousiast was ze erover. De nascholing over de ziekteclassificatie gaf haar handvatten om meer en snellere resultaten te krijgen. Ze ging 3 keer naar een congres over de ziekteclassificatie op SiciliŽ en volgde 4 cursussen erover in Nederland. Tijdens de 7 dagen durende nascholing "homeopathie en intuÔtie" vanuit de chakra's verbond haar intuÔtie met de klassieke homeopathie. Uit eigen ervaring leerde ze zo doseren, zodat er in haar praktijk weinig verslechteringen meer voorkomen.

Sabine was jaren actief betrokken bij Homeopaten Zonder Grenzen, die opleidingen verzorgen in post-traumalanden en in ontwikkelingslanden.
Voor haar persoonlijke ontwikkeling en om haar patiŽnten goed te kunnen coachen heeft Sabine de laatste 30 jaar allerlei therapieŽn, workshops en opleidingen gevolgd.
Op het ogenblik volgt ze de opleiding tot rebalancingtherapeut.